"NU KOMT HIJ OP HET PUNT DAT HIJ MOET KIJKEN WAT ZIJN VOLGENDE STAP IS"

De aankomende dagen zullen volledig in het teken staan van de bekerfinale tussen Feyenoord en NEC. Het is duidelijk dat de Rotterdammers normaliter de favoriet zijn op de overwinning, maar iedereen beseft ook dat de ploeg uit Nijmegen goed georganiseerd voetbal speelt, en zeker niet onderschat mag worden. In Rondo worden naast het affiche van komende zondag ook de opties voor Robin van Persie besproken.

"Bang moet je niet zijn, maar je moet het wel serieus nemen. NEC draait een geweldig seizoen", opent Youri Mulder in het praatprogramma als de bekerfinale ter sprake komt. "Ze hadden het nu ook best moeilijk met Fortuna. Het werd ze veel moeilijker gemaakt dan tegen Ajax vorige week." Frank de Boer zit ook aan tafel en denkt echt niet dat er enige vorm van onderschatting zal zijn. "Je wil toch een prijs winnen? Het achtervolgt je anders ook nog dat je tegen NEC speelt en hem niet pakt. Feyenoord is dik favoriet."

Robin van PersieAls er kort is gesproken over de bekerfinale, gaat het onderwerp van gesprek verder over de trainer van Feyenoord Onder 18. Marco van Basten vindt het lastig om tips te geven over het trainersvak. "Ik vind het wel ingewikkeld om aan te geven wat een goede opbouw is voor je trainerscarrière. Dat moet iedereen voor zichzelf een beetje bepalen. Als hij serieus trainer wil worden, dan is Heerenveen een mooie club om te beginnen. Het is een goed niveau en je hebt goede mogelijkheden om daar te werken."

Frank de Boer is een stuk enthousiaster over de optie bij Heerenveen, maar benadrukt wel dat hij Van Persie wil adviseren eerst als assistent trainer aan de slag te gaan. "Ik vind het een hele goede keuze. Ik vind dat ze onderpresteren en er zit nog wel een beetje rek in. Ik zeg niet dat het nu niet goed gaat, maar het kan wel nog beter. Het is een goede opstap en hij wil het heel graag."

Ook Khalid Boulahrouz zit aan tafel en als vriend van Van Persie weet hij iets meer waar de jeugdtrainer momenteel mee bezig is. "De toekomst is moeilijk te voorspelen, maar het traject waarin hij nu zit, daar heeft hij wel heel goed over nagedacht. Nu komt hij op het kruispunt dat hij moet kijken wat zijn volgende stap is. Hij is heel erg gedreven. Hij wil zijn team aanvallend voetbal laten spelen, domineren op het veld en zo was hij als voetballer ook al. Hij wil heel graag sleutel aan zijn eigen profiel en daarbij hoofdtrainer worden. Het is niet eens dat hij geen kopie wil worden, maar de tijd gebruiken om te kijken van ‘wie ben ik als trainer? Wat komt daarbij kijken en welke valkuilen zijn er?'"

Van Basten denkt dat de voormalig international van het Nederlands elftal er goed aan doet om eerst mee te draaien met bijvoorbeeld Arne Slot, zoals Arteta dat ook bij Guardiola deed. "Als ik hem was zou ik goed kijken naar het werk van Arne Slot en met hem veel spreken over hoe hij dingen doet. Ik denk dat hij daar veel van kan leren. Je ziet en voelt gewoon dat hij tactisch sterk is en hij is ook verbaal goed. Hij is echt een goede trainer en daar kan je als jonge jongen veel van leren. Je moet niet alleen maar trainingen kijken, maar ook vragen waarom, wanneer en hoe hij dingen doet."

2024-04-16T13:49:22Z dg43tfdfdgfd